Statiunea Palma de Mallorca, litoral Spania

Palma de Mallorca este capitala provinciei si comunitatii autonome Insulele Baleare (Illes Balears) din Spania. Are in jur de 350.000 locuitori (2003), aproape jumatate din populatia totala a insulei Mallorca. Orasul a fost intemeiat de fenicieni si avea numele de Palma.

Portul este dominat de catedrala La Seu, de la belvedere primind forma unei fortificatii. Palma de Mallorca este o importanta statiune balneara. in oras se afla si una din resedintele de vacanta ale familiei regale spaniole, palatul Marivent.

Palma de Mallorca, capitala Insulelor Baleare, este cel mai mare oras din Mallorca, jumatate din populatia insulei locuind aici.
Asezare geografica Orasul este situat in nord-vestul unui golf din sud-vestul insulei Mallorca. A devenit destinatie turistica in 1950, numarul de turisti crescand substantial in ultima jumatate de secol.

Clima Climatul este mediteranean, verile sunt fierbinti in zonele de campie, iernile blande si racoroase.

Atractii turistice:
- Un tur complet al orasului va cuprinde neaparat in circuitul sau obiective cum ar fi Pueblo Espanol - muzeu arhitectural conceput ca un mic orasel, adunand laolalta machete ale celor mai importante lucrari din arhitectura spaniola clasica, si centrele comerciale importante Av. Jaume III si Porto Pi, precum si porturile comerciale, Castell de Bellver - construit pe ruinele unui sit musulman, adaposteste un muzeu al descoperirilor arheologice si sculpturi clasice, avand si avantajului unei minunate perspective asupra golfului.
- Centrul istoric al orasului, in care se pot vizita: Catedral de Mallorca si Museo Catedralicio situate in apropierea marii, Banys Arabs baile arabe, Museo de Arte Espanol Contemporaneo. In oras sunt numeroase biserici, piete, si palate.

Gastronomie Maslinele si migdalele sunt tipice in dieta mallorcana, insula avand peste 4 milioane de migdali si maslini. In ciuda localizarii insulei in Mediterana, fructele de mare sunt in general de import. Felurile de mancare tipice sunt sobrassada, paella, iar pentru iubitorii de dulce, ensaimada.

Aeroportul Palma de Mallorca este localizat la 11 km (7 mile) sud-est de Palma.