Castelul Larnaca

Castelul Larnaca

Larnaca a fost locuita din secolul XIV i.Hr. cand grecii micenieni-ahei au intemeiat un orasel. Mult mai tarziu, bizantinii au construit o mica cetate in apropierea portului sau. Nu se stie cand a fost construita pentru prima dată cetatea bizantină, dar cercetările arheologice din jurul castelului sugerează că construcția a început inițial la sfârșitul secolului al XII-lea d.Hr.

Orașul a apărut în Evul Mediu după ce genovezii au ocupat principalul port al țării, Famagusta, și a apărut nevoia unui nou oraș-port. La scurt timp după ce Larnaca a devenit unul dintre principalele porturi ale Regatului Ciprului, a apărut nevoia unui castel care să protejeze orașul și portul. Din 1382 până în 1398, în timpul domniei lui Iacob I, mica cetate bizantină din apropierea portului a fost modernizată într-un castel mai mare.

În secolul al XVIII-lea, castelul și-a pierdut din importanță și a fost abandonat. În prima jumătate a secolului al XVIII-lea, un explorator celebru, starețul Giovanni Mariti, a consemnat că castelul se afla într-o stare semi-depărtată; cu toate acestea, există încă o garnizoană care să o protejeze. El speculează că castelul ar fi fost construit de otomani datorită stilului și inscripțiilor sale turcești.

poze Castelul Larnaca