Statiunea Batak Dam, barajul Batak

Statiunea se afla pe malul barajului Batak din zona Tsigov Chark, la o atitudine medie de 900 - 1.100 de metri.

Statiunea Batak Dam este situata la o distanta de aproximativ 8 kilometri de orasul Batak si la 24 de kilometri de Velingrad.

Clima de aici, pana la 1.000 de metri deasupra nivelului marii, este continentala de tranzitie, iar zonele montane si alpine sunt sub climatul muntos. Zapada iarna dureaza de la 2 la 5 luni.

Barajul Batak este renumit printre pescari ca o destinatie minunata de pescuit. Apropierea imediata a statiunii de dealurile varfului Golyama Syutkya (2.186 de metri deasupra nivelului marii) din muntii Rodopi ofera oportunitati bune de drumetii. Lacul ofera practicarea diferitelor sporturi nautice - calarie cu roata de apa, plimbari cu barca, schi jet, etc. Pe teritoriul municipiului Batak exista mai multe terenuri de vanatoare, care dezvolta si turismul de vanatoare.

In timpul sezonului de iarna, Barajul Batak este un loc atractiv pentru admiratorii sporturilor de iarna.

Statiunea ofera o pista de schi, lunga de 1.500 de metri. Partea inferioara a pistei este inclinata si este potrivita pentru incepatori. Este echipat cu doua lifturi cu franghie cu manere. Partea superioara a pantei este mai abrupta; este echipat cu un lift de tractare. Exista un vestiar de schi disponibil pentru turisti.

Exista multe hoteluri, vile si hoteluri de familie pe teritoriul Barajului Batak. Orasele Batak, Velingrad si Peshtera sunt situate in apropiere si ofera multe repere culturale si istorice.