Statiunea montana Panichishte (Paniciste)

Statiunea Panichishte (Paniciste) este situata la aproximativ 1.400 m altitudine si este cunoscuta ca destinatie pentru turismul de vara si de iarna.

Statiunea Panichishte este situata in partea de nord-vest a orasului Rila, la aproximativ 10 kilometri de orasul Sapareva Banya si la aproximativ 80 de kilometri de Sofia. In timpul iernii, Panichishte ofera conditii bune pentru schiori si iubitorii sporturilor de iarna. La dispozitia lor sunt o poteca de schi alpin (470 de metri lungime), o poteca de schi pentru copii (200 de metri) si alte cateva poteci, toate dotate cu franghie de remorcare. Statiunea dispune de o poteca de alergare lunga (5.000 de metri), teren de schi pentru copii cu telescaun. O atentie deosebita se acorda saniiului pe o pista de 1.130 de metri lungime. in timpul verii, Panichishte este un punct de plecare pentru multe trasee de drumetii. Statiunea se invecineaza cu Parcul National Rila, iar cel mai jos lac glaciar se afla in regiune - Suhoto Ezero (Lacul Secat). De la Panichishte se poate ajunge si la Cele sapte lacuri din Rila - 4 ore, Manastirea Rila - 2 ore, Cascada Sakavishki - 3 ore etc.

In Panichishte, cazarea este disponibila in hoteluri, vile si cabane. Statiunea dispune de facilitati sportive bine dezvoltate pentru practicarea unor sporturi precum fotbal, volei, etc.
Apropierea statiunii de Sapareva Banya, de unde izvoraste cea mai calda apa minerala din Bulgaria, o face o destinatie preferata pentru turismul balnear si de sanatate.
Puteti obtine informatii mai detaliate despre optiunile de cazare, traseele turistice din regiune, ghizi montani etc. in centrul de informatii turistice din Panichishte.