Statiunea montana Semkovo

Semkovo este o statiune de schi cu opt partii deservite de opt teleschiuri, cu o lungime totala a traseului de 4 km.

Statiunea Semkovo se afla in Muntii Rila, la o altitudine de 1.600 de metri deasupra nivelului marii, la 17 km de orasul Belitsa. A fost declarata statiune recunoscuta la nivel national si locatie importanta in 1976.

Clima este mediteraneana, a influentat amplasarea statiunii in munti. Temperatura medie anuala este intre 7,5 si 9,5 grade Celsius. Temperatura medie in iulie este intre 18 si 25 de grade Celsius. August este cea mai tare luna din regiune.
Exista o serie de posibilitati de cazare peste noapte in Semkovo - hoteluri, bungalouri, vile si adaposturi. Adapostul Semkovo este situat in muntii deasupra statiunii, la o altitudine de 1.750 de metri deasupra nivelului marii.

Exista patru trasee ecologice in regiunea Semkovo: Traseul "Natura Templul Etern", Traseul "Gloria Mlastinilor" Traseul "Urmele Ghetarilor" si Traseul "Stapanul Muntilor". Traseele marcate ii conduc pe drumetii catre Circul si Lacurile Vapsko, Circul Polezhano (Recumbant) si Lacul Suho (Uscat), Circul si Lacul Skalishko (Stanci), Circul si Lacul Cernopolyansko (Campurile Pamantului Negru) si Adapostul Macedonia.
Unul dintre cele mai interesante locuri din regiune este Dancing Bears Park (habitat protejat al ursilor) din Belitsa. Regiunea Semkovo ofera, de asemenea, trasee pentru ciclism montan de diferite lungimi si dificultate.